Printer Friendly Version Избори за председника Републике Србије @ 3 March 2017 02:36 PM

 

ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ

ОБЈАВЉУЈЕ

 

ЈАВНИ ПОЗИВ

ПОВОДОМ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ 2. АПРИЛА 2017. ГОДИНЕ

            Позивају се држављани Репубилке Србије са боравком у Црној Гори да се пријаве ради гласања, односно ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. 

              У складу са законским роковима за закључивање бирачких спискова, пријаве ће се примати најкасније до суботе, 11. марта 2017. године.

               Напомињемо да је, сходно важећим прописима, неопходно поднети нову пријаву без обзира на пријаве поднете раније ради учешћа на претходним изборима.

           Пријаве се могу преузети у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом, као и електронским путем -овде. 

          Попуњену и потписану пријаву, заједно са копијом важећег личног документа Републике Србије (пасоша, личне карте или возачке дозволе са уписаним ЈМБГ) потребно је доставити Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом (лично, поштом, факсом или е-маилом).

Адреса Генералног конзулата Р. Србије у Херцег Новом: Трг Херцега Стјепана бр. 15, 85 340 Херцег Нови, телефон 031 350 340, факс број 031 323 066, e-mail: gkh.novi@mfa.rs.

            Провера да ли је лице уписано у Јединствени бирачки списак се може извршити електронским путем преко следећег линка: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

             Уколико лице није уписано у Једниствени бирачки списак, преко Генералног конзулата Републике Србије, се може поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак (образац захтева можете преузети овде). У том случају, неопходно је истовремено поднети захтев за упис у Јединствени бирачки списак и захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству.

            Генерални конзулати Републике Србије у Херцег Новом ће, по добијању бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позиве за гласање.