Printer Friendly Version IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE @ 3 March 2017 03:02 PM

 

IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE

GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE U CRNOJ GORI - HERCEG NOVI

OBJAVLJUJE 

JAVNI POZIV

POVODOM PREDEDNIČKIH IZBORA U REPUBLICI SRBIJI 2. APRILA 2017. GODINE

            Pozivaju se državljani Republike Srbije sa boravkom u Crnoj Gori da se prijave radi glasanja, odnosno radi upisa u birački spisak za glasače koji borave u inostranstvu.

              U skladu sa zakonskim rokovima za zaključivanje biračkih spiskova, prijave će se primati najkasnije do subote, 11. marta 2017. godine .

               Napominjemo da je, shodno važećim propisima, neophodno podneti novu prijavu bez obzira na prijave podnete ranije radi učešća na prethodnim izborima.

           Prijave se mogu preuzeti u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom, kao i elektronskim putem -ovde. 

          Popunjenu i potpisanu prijavu, zajedno sa kopijom važećeg ličnog dokumenta Republike Srbije (pasoša, lične karte  ili vozačke dozvole sa upisanim JMBG)  potrebno je dostaviti Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom (lično, poštom, faksom ili e-mailom).

 Adresa Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, Trg Hercega Stjepana br.  15, 85 340 Herceg Novi, telefon 031 350 340, faks 031 323 066, e-mail: gkh.novi@mfa.rs.

            Provera da li je lice upisano u Jedinstveni birački spisak se može izvršiti elektronskim putem preko sledećeg linka:http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

             Ukoliko lice nije upisano u Jedinstveni birački spisak, preko Generalnog konzulata Republike Srbije, se može podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak (obrazac zahteva možete preuzeti оvdе). U tom slučaju, neophodno je istovremeno podneti zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak i zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu.

             Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom će, po dobijanju biračkog spiska od Republikčke izborne komisije, uputiti pozive za glasanje.