Printer Friendly Version ОБАВЕШТЕЊЕ О ОТВАРАЊУ БИРАЧКОГ МЕСТА ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ 2. АПРИЛА У ГЕНЕРАЛНОМ КОНЗУЛАТУ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ @ 23 March 2017 12:08 PM

 

Обавештавамо све грађане Републике Србије који су поднели захтев за гласање у иностранству да је испуњен законски услов за отварање бирачког места и да је Републичка изборна комисија донела Решење о отварању бирачког места у Генералном конзулату Републике Србије, Трг Херцега Стјепана бр. 15, Херцег Нови.

Право да гласају на бирачком месту у Генералном конзулату Републике Србије у Херцег Новом имају сви грађани који су благовремено поднели захтев за гласање у иностранству.

У складу са Законом, моћи ће да гласају само они бирачи који су, у за то предвиђеном року (до 11. марта, у поноћ), поднели захтев за пријаву податка да ће гласати у иностранству и на основу тога су уписани у извод из ЈБС према месту боравишта уз иностранству. На бирачком месту је неопходно да ће идентификују важећим документом издатим искључиво од стране органа Републике Србије - пасош, лична карта или возачка дозвола на чијем је обрасцу наведен ЈМБГ.

На сајту Републичке изборне комисије ( http://www.rik.parlament.gov.rs/  ) постављен је краћи видео запис са обавештењем грађанима о начину гласања на изборима за председника Републике, 2. априла. о.г.

Бирачко место биће отворено у недељу, 2. априла 2017. године у времену од 07 до 20 часова.