Printer Friendly Version OBAVEŠTENJE O OTVARANJU BIRAČKOG MESTA ZA PREDSEDNIČKE IZBORE 2. APRILA U GENERALNOM KONZULATU REPBULIKE SRBIJE U HERCEG NOVOM @ 23 March 2017 12:18 PM

 

Obaveštavamo sve građane Republike Srbije koji su podneli zahtev za glasanje u inostranstvu da je ispunjen zakonski uslov za otvaranje biračkog mesta i da je Republička izborna komisija donela Rešenje o otvaranju biračkog mesta u Generalnom konzulatu Republike Srbije, Trg Hercega Stjepana br. 15, Herceg Novi.

Pravo da glasaju na biračkom mestu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Herceg Novom imaju svi građani koji su blagovremeno podneli zahtev za glasanje u inostranstvu.

U skladu sa Zakonom, moći će da glasaju samo oni birači koji su, u za to predviđenom roku (do 11. marta, u ponoć), podneli zahtev za prijavu podatka da će glasati u inostranstvu i na osnovu toga su upisani u izvod iz JBS prema mestu boravišta u inostranstvu. Na biračkom mestu je neophodno da se identifikuju važećim dokumentom izdatim isključivo od strane organa Republike Srbije - pasoš, lična karta ili vozačka dozvola na čijem je obrascu naveden JMBG.

Na sajtu Republičke izborne komisije ( http://www.rik.parlament.gov.rs/  ) postavljen je kraći video zapis sa obaveštenjem građanima o načinu glasanja na izborima za predsednika Republike, 2. aprila o.g.

Biračko mesto biće otvoreno u nedelju, 2. aprila 2017. godine u vremenu od 07 do 20 časova.