Printer Friendly Version Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Републике Суринам, носиоце свих пасоша @ 10 January 2018 12:19 PM

Обавештавамо да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 28. децембра 2017. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Републике Суринам, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11. Закона о странцима. Одлука је објављена у "Службеном гласнику Републике Србије" бр. 199/2017 од 29. децембра 2017. године и ступа на снагу 05.01.2018. године.

Држављани Р. Суринам, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка у територију Р. Србије. Уколико желе да уђу у Р. Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р. Србију треба да поднесу захтев за визу.