Printer Friendly Version Одлука о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбија @ 13 February 2018 10:08 AM

Обавештавамо да је Влада Р. Србије, на седници одржаној 06. фебруара 2018. године, донела Одлуку о укидању виза за држављане Комонвелта Бахами, Барбадоса, Јамајке, Светог Винсента и Гренадини, Републике Парагвај и Републике Колумбија, носиоце свих пасоша, према којој они могу да улазе, транзитирају и бораве на територији Р. Србије до тридесет (30) дана од датума уласка у Р. Србију, у периоду од годину дана, уколико не постоје сметње из чл. 11 Закона о странцима. Одлука је објављена у "Службеном гласнику Републике Србије" бр. 10/2018 од 7. фебруара 2018. године и ступа на снагу 15. фебруара 2018. године.

Држављани наведених држава, носиоци свих пасоша, који желе да уђу и бораве на територији Р. Србије у периоду који је дужи од 30 дана, или да се школују, живе, запосле се, баве се медијском делатношћу или неким другим активностима, дужни су да поднесу захтев за визу пре уласка на територију Р. Србије. Уколико желе да уђу у Р. Србију, а већ су боравили 30 дана без визе, од дана уласка у Р. Србију у периоду од годину дана, у складу са Одлуком Владе, за следећи улазак у Р. Србију треба да поднесу захтев за визу.