Printer Friendly Version Deveta konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu @ 13 November 2019 07:25 AM

Obaveštavamo da Udruženje novinara Srbije (UNS) uz podršku Ministarstva spoljnih poslova, Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu organizuje „Devetu konferenciju novinara i medija dijaspore i Srba u regionu“ 26. decembra o. g. u Pres centru UNS, Knez Mihajlova 6, u Beogradu.
 

Ovogodišnja Konferencija će biti posvećena umrežavanju medija matične države koji prate dijasporu i Srbe u regionu sa srpskim medijima, organizacijama i udruženjima iz inostranstva. Na Konferenciji će biti predstavljene specijalizovane redakcije i programski sadržaji javnih medijskih ustanova Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine, ali i mreže saradnika iz inostranstva sa ciljem međusobnog povezivanja i razmene materijala koji doprinose podizanju vidljivosti aktivnosti dijaspore i Srba u regionu, prevashodno na planu očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta.
 

Prijave za učešće na Konferenciji se šalju na elektronsku adresu pc@uns.org.rs. Napominjemo da Konferencija nije isključivo namenjena profesionalcima iz medijske sfere, već treba da doprinese i unapređenju medijske i digitalne pismenosti pripadnika dijaspore i Srba iz regiona koji rade na portalima udruženja i organizacija.