Printer Friendly Version POVELJA ZA IZUZETAN LIČNI ANGAŽMAN I DOPRINOS U PROMOCIJI INTERESA REPUBLIKE SRBIJE NOVAKU ĐOKOVIĆU @ 30 May 2020 12:44 PM

Povodom Dana diplomatije 29. maja, Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić odao je priznanje Novaku Đokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji dodelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.
U obrazloženju odluke o dodeli Povelje Novaku Đokoviću navodi se: „Idol je mladih, ne samo zbog svojih sportskih rezultata, već i zbog potvrđenih ličnih kvaliteta van sportskog terena. Teško se u novijoj istoriji može naći primer takvog mladog čoveka koji je svojim uspesima ujedinio narod u snažnom doživljaju sreće i ushićenja kroz vanserijske pobede, ili, opet, tuge i razočaranja, kada su u pitanju retki porazi. I kroz pozitivne i kroz negativne emocije probudio se naš uspavani duh, dao nam snagu i inspirisao sve generacije. Svetu je poslao poruku snažne sportske nacije, talentovanih i dobrih ljudi, koji se ponose svojom istorijom i tradicijom“.