Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПОДГОРИЦИ @ 9 October 2020 01:35 PM

Амбасада Републике Србије у Црној Гори саопштава да је Њ.Е. амбасадор Републике Србије у Црној Гори др Владимир Божовић данас телефоном разговарао са Његовим Високопреосвештенством Митрополитом црногорско-приморским Амфилохијем, и пренео му срдачне поздраве и искрене жеље за брз и успешан опоравак и оздрављење од Председника Републике Србије Александра Вучића, као и спремност Републике Србије да у сваком тренутку помогне на било који неопходан начин ако за то буде потребе.

Митрополит Амфилохије се срдачно захвалио Председнику Вучићу на бризи и пажњи и пренео благослов и молитве свом српском народу који је уз њега и у овим тешким изазовима.

Амбасадор Божовић је у сталном контакту са руководством и поступајућим лекарима КБЦ Црне Горе и овим им се путем најискреније захваљујемо на бризи,пажњи и љубави са којом поступају у лечењу Митрополита и свих других оболелих од ове опаке и опасне болести. Такође, смо у контакту са Митрополијом црногорско-приморском која заједно са лекарским тимом прати стање здравља Митрополита и о томе објективно и правовремено обавештава јавност која је заинтересована не само у Црној Гори, већ и у Републици Србији и Републици Српској као и целом региону и расејању где живи нас народ.

Подгорица, 09.10.2020 године