Printer Friendly Version САОПШТЕЊЕ АМБАСАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ПОДГОРИЦИ @ 16 October 2020 11:52 AM

Њ. Е. изванредни и опуномоћени амбасадор Р. Србије у Црној Гори др Владимир Божовић је јуче, у склопу своје радне посете са својим сарадницима, посетио и српски фудбалски клуб „Обилић“ и Културно спортски центар „Карађорђе“, где је на спортском терену „Обилића“ уприличен сусрет са више фудбалских селекција спортског клуба, као и члановима и руководствима поменутих удружења.

Руководство и чланови поменутих удружења су се захвалили амбасадору на посети. У пријатном окружењу отворене су теме о значају за функционисање поменутих удружења.

ФК ,, Обилић“ кроз десетогодишњи рад клуб је у великој мери допринео развоју спорта, радећи на развоју психофизичких способности и спортског знања код сваког детета индивидуално, затим колективно доприносећи значајним променама и побољшанима спорта на нивоу државе. У клубу су добродошла сва деца без обзира на расу ,пол, верску и националну припадност и друга лична својства, као и деца из Дечијег дома ,, Младост“ из Бијеле и деца чији родитељи нису ситуирани. Примарни циљ Клуба јесте да очувају омладину од сваког вида порока и друштвеног посрнућа, и да помогну да постану угледни поштовани грађани прије свега.

Амбасадор Божовић им се захвалио на досадашњем труду и раду и истакао: ,,Нама је јако важно да културно уметничко друштво „Карађорђе“ и ФК “Обилић“ промовишу то заједништво, промовишу то братство и пријатељство никога не мрзећи не делећи се. Нама је доста подела доста нам је мржње, сујете, братске омразе негативних ствари, то треба све да остављамо иза себе и да промовишемо братске и пријатељске односе, односе уважавања и поштовања. Наравно да оволика традиција ФК „Обилића“ 1924 године обавезује и значи наставак да наша деца виде узор у оној чувеној максими у здравом телу здрав дух и у људима као што су Милош Обилић, Свети Петар Цетињски, Његош, Карађорђе и Никола Тесла и др. и док су то узори нашој деци и младима не морамо бринути за њихову будућност. Сигуран сам да када пренесем ово и овакве позитивне утиске председнику Републике Србије А. Вучићу и његовом тиму да ћемо обезбедити много већу подршку и помоћ него што сте досад имали“. Домаћини дочека Вујновић Предраг, председник Српског културног центара „Карађорђе“ који је такође, и потпредседник ФК ,,Обилић“ и чланови управе ФК ,,Обилић„ Боро Лучић, Милица Лучић са осталим руководством поменутих удружења су се још једном захвалили на посети и спремности за помоћ.

Подгорица 15.10.2020 године