Printer Friendly Version SAOPŠTENJE AMBASADE REPUBLIKE SRBIJE U PODGORICI @ 16 October 2020 11:55 AM

Nj. E. izvanredni i opunomoćeni ambasador R. Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović je juče, u sklopu svoje radne posete sa svojim saradnicima, posetio i srpski fudbalski klub „Obilić“ i Kulturno sportski centar „Karađorđe“, gde je na sportskom terenu „Obilića“ upriličen susret sa više fudbalskih selekcija sportskog kluba, kao i članovima i rukovodstvima pomenutih udruženja.

Rukovodstvo i članovi pomenutih udruženja su se zahvalili ambasadoru na poseti. U prijatnom okruženju otvorene su teme o značaju za funkcionisanje pomenutih udruženja.

FK ,, Obilić“ kroz desetogodišnji rad klub je u velikoj meri doprineo razvoju sporta, radeći na razvoju psihofizičkih sposobnosti i sportskog znanja kod svakog deteta individualno, zatim kolektivno doprinoseći značajnim promenama i poboljšanima sporta na nivou države. U klubu su dobrodošla sva deca bez obzira na rasu ,pol, versku i nacionalnu pripadnost i druga lična svojstva, kao i deca iz Dečijeg doma ,, Mladost“ iz Bijele i deca čiji roditelji nisu situirani. Primarni cilj Kluba jeste da očuvaju omladinu od svakog vida poroka i društvenog posrnuća, i da pomognu da postanu ugledni poštovani građani prije svega.

Ambasador Božović im se zahvalio na dosadašnjem trudu i radu i istakao: ,,Nama je jako važno da kulturno umetničko društvo „Karađorđe“ i FK “Obilić“ promovišu to zajedništvo, promovišu to bratstvo i prijateljstvo nikoga ne mrzeći ne deleći se. Nama je dosta podela dosta nam je mržnje, sujete, bratske omraze negativnih stvari, to treba sve da ostavljamo iza sebe i da promovišemo bratske i prijateljske odnose, odnose uvažavanja i poštovanja. Naravno da ovolika tradicija FK „Obilića“ 1924 godine obavezuje i znači nastavak da naša deca vide uzor u onoj čuvenoj maksimi u zdravom telu zdrav duh i u ljudima kao što su Miloš Obilić, Sveti Petar Cetinjski, Njegoš, Karađorđe i Nikola Tesla i dr. i dok su to uzori našoj deci i mladima ne moramo brinuti za njihovu budućnost. Siguran sam da kada prenesem ovo i ovakve pozitivne utiske predsedniku Republike Srbije A. Vučiću i njegovom timu da ćemo obezbediti mnogo veću podršku i pomoć nego što ste dosad imali“. Domaćini dočeka Vujnović Predrag, predsednik Srpskog kulturnog centara „Karađorđe“ koji je takođe, i potpredsednik FK ,,Obilić“ i članovi uprave FK ,,Obilić“, Boro Lučić, Milica Lučić sa ostalim rukovodstvom pomenutih udruženja su se još jednom zahvalili na poseti i spremnosti za pomoć.

Podgorica 15.10.2020 godine