Printer Friendly Version СРБИЈА СПРЕМНА ДА ПОМОГНЕ СУСЕДИМА У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА @ 25 March 2021 02:11 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министарком здравља Црне Горе Јеленом Боровинић Бојовић о билатералним односима и наставку сарадње у борби против пандемије Ковид-19.

Брнабић je истакла да је Србија у претходном периоду показала да је спремна да пружи неопходну помоћ суседима у борби против корона вируса, као и да ће Влада Србије наставити да улаже напоре у циљу заједничког превазилажења ове кризе.

Премијерка је, говорећи о билатералним односима, поручила да је темељно настојање Србије да се они учине што ближим и садржајнијим, а политички дијалог интензивира. Боровинић

Бојовић је исказала захвалност председнику Србије Александру Вучићу, Влади, премијерки Брнабић и грађанима Србије на подршци у кампањи вакцинације становништва у Црној Гори.

Министарка је указала на неопходност наставка и продубљивања сарадње у овој области и нагласила посвећеност Црне Горе развијању билатералних односа са Србијом до најбољег могућег нивоа.

Она је такође рекла да су припреме за туристичку сезону увелико у току и да ће њен предлог бити да држављани Србије могу у земљу да уђу без ограничења и тестова.

Извор: www.srbija.gov.rs
Фото: www.srbija.gov.rs

25. март 2021. године