Printer Friendly Version SRBIJA SPREMNA DA POMOGNE SUSEDIMA U BORBI PROTIV KORONA VIRUSA @ 25 March 2021 02:18 PM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministarkom zdravlja Crne Gore Jelenom Borovinić Bojović o bilateralnim odnosima i nastavku saradnje u borbi protiv pandemije Kovid-19.

Brnabić je istakla da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona virusa, kao i da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Premijerka je, govoreći o bilateralnim odnosima, poručila da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a politički dijalog intenzivira.

Borovinić Bojović je iskazala zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi, premijerki Brnabić i građanima Srbije na podršci u kampanji vakcinacije stanovništva u Crnoj Gori.

Ministarka je ukazala na neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti i naglasila posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Ona je takođe rekla da su pripreme za turističku sezonu uveliko u toku i da će njen predlog biti da državljani Srbije mogu u zemlju da uđu bez ograničenja i testova.

Izvor: www.srbija.gov.rs
Foto:www.srbija.gov.rs

25. mart 2021. godine