Printer Friendly Version VELIKI PROSTOR ZA ZAJEDNIČKO PLANIRANJE I INVESTIRANJE SRBIJE I CRNE GORE U OBNOVLJIVE IZVORE ENERGIJE @ 17 May 2021 07:31 AM

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković primio je danas predsednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutina Đukanovića.

Đukanović je ministra Selakovića informisao o rezultatima svoje višednevne posete Beogradu, tokom koje se sastao sa članovima Vlade Srbije, rukovodstvom Elektroprivrede Srbije i Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore, sa posebnim akcentom na oblasti energetike.

Đukanović je istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbednosti.

Selaković i Đukanović su se posebno osvrnuli na potrebu zajedničkog planiranja i investiranja u obnovljive izvore energije, istakavši važnost zajedničkog i koordiniranog delovanja na temeljima Zelene agende za Zapadni Balkan, koja je utvrđena u okviru Berlinskog procesa.

16. maj 2021. godine