Printer Friendly Version БОРАВАК ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НА ПОДРУЧЈУ ХЕРЦЕГ НОВОГ @ 13 September 2022 01:11 PM

У Херцег Новом у организацији Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Хуманитарних НВО „Српска солидарност“ из Београда и „Божур“ из Берана, општине Херцег Нови, у периоду од 04. до 11. септембра боравило је више од 100 деце са простора АП Косова и Метохије. Деца су боравила у хотелу „Play“ и Институту „Симо Милошевић“ у Игалу, Херцег Нови.

Тим поводом руководство општине Херцег Нови које је предводио потпредседник општине Мирко Мустур организовало је у уторак 06. септембра у 12,00 часова пријем и састанак са помоћницом директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Светланом Миладинов, председником општине Обилић Гораном Данчетовићем и његовим замеником Миланом Михајиловићем, председником Хуманитарне НВО „Српска солидарност“ из Београда Бранком Антићем и председником НВО „Божур“ из Берана Милићем Ралевићем. Истакнута је захвалност руководству општине Херцег Нови, с обзиром да је боравак деце са КиМ у Херцег Новом обезбеђен и током претходне године, наглашено да је овај пут за већину деце један од првих боравака на мору и уопште одлазака од своје куће из својих енклава. Разговарало се и о другим аспектима сарадње културно-уметничких, спортских клубова и НВО организација са подручја општина Херцег Нови и Обилића, а руководство општине Обилић упутило је позив руководству општине Херцег Нови, као и деци са подручја ове општине да посете њихову општину.

Након тога наши цењени гости посетили су Генерални конзулат Републике Србије у Херцег Новом, организован је пријем и састанак у просторијама овог Генералног конзулата. Током вечери посетили смо децу са простора КиМ-а која су организовала рођенданско славље за своје две другарице.

 

 

У Херцег Новом у организацији Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије, Хуманитарних НВО „Српска солидарност“ из Београда и „Божур“ из Берана и општине Херцег Нови, 8. септембра са почетком у 19 часова у Амфитеатру дворане „Парк“, одиграна је дечија представа „Мистерија несталог јајета“, драмске групе Дома културе из Грачанице - Аматерског позоришта „Јанићије Поповић“.