Printer Friendly Version BORAVAK DECE SA KOSOVA I METOHIJE NA PODRUČJU HERCEG NOVOG @ 13 September 2022 01:18 PM

U Herceg Novom u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Humanitarnih NVO „Srpska solidarnost“ iz Beograda i „Božur“ iz Berana, opštine Herceg Novi, u periodu od 04. do 11. septembra boravilo je više od 100 dece sa prostora AP Kosova i Metohije. Deca su boravila u hotelu „Play“ i Institutu „Simo Milošević“ u Igalu, Herceg Novi.

Tim povodom rukovodstvo opštine Herceg Novi koje je predvodio potpredsednik opštine Mirko Mustur organizovalo je u utorak 06. septembra u 12,00 časova prijem i sastanak sa pomoćnicom direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Svetlanom Miladinov, predsednikom opštine Obilić Goranom Dančetovićem i njegovim zamenikom Milanom Mihajilovićem, predsednikom Humanitarne NVO „Srpska solidarnost“ iz Beograda Brankom Antićem i predsednikom NVO „Božur“ iz Berana Milićem Ralevićem. Istaknuta je zahvalnost rukovodstvu opštine Herceg Novi, s obzirom da je boravak dece sa KiM u Herceg Novom obezbeđen i tokom prethodne godine, naglašeno da je ovaj put za većinu dece jedan od prvih boravaka na moru i uopšte odlazaka od svoje kuće iz svojih enklava. Razgovaralo se i o drugim aspektima saradnje kulturno-umetničkih, sportskih klubova i NVO organizacija sa područja opština Herceg Novi i Obilića, a rukovodstvo opštine Obilić uputilo je poziv rukovodstvu opštine Herceg Novi, kao i deci sa područja ove opštine da posete njihovu opštinu.

Nakon toga naši cenjeni gosti posetili su Generalni konzulat Republike Srbije u Herceg Novom, organizovan je prijem i sastanak u prostorijama ovog Generalnog konzulata. Tokom večeri posetili smo decu sa prostora KiM-a koja su organizovala rođendansko slavlje za svoje dve drugarice.

 

 

U Herceg Novom u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Humanitarnih NVO „Srpska solidarnost“ iz Beograda i „Božur“ iz Berana i opštine Herceg Novi, 8. septembra sa početkom u 19 časova u Amfiteatru dvorane „Park“, odigrana je dečija predstava „Misterija nestalog jajeta“, dramske grupe Doma kulture iz Gračanice - Amaterskog pozorišta „Janićije Popović“.