Printer Friendly Version САСТАНАК РУКОВООДСТВА ОПШТИНЕ ХЕРЦЕГ НОВИ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ДКП РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ @ 15 November 2022 09:04 AM

У петак 11. новембра 2022. године у општини Херцег Нови одржан је састанак руководства локалне самоуправе са делегацијом Амбасаде Републике Србије у Црној Гори предвођеном отправницом послова министром саветником Јелисаветом Чолановић и конзулом Генералног конзулата Републике Србије у Херцег Новом, Мићом Роговићем. Председник Општине Херцег Нови Стеван Катић, председник локалне Скупштине Иван Отовић, потпредседник Мирко Мустур и градски администратор Ненад Ђорђевић говорили су о актуелним приликама у Херцег Новом, као и о проблемима у функционисању здравствених установа Института „Др Симо Милошевић“ и Болнице Мељине, док је фокус разговора био на наставку сарадње са бројним градовима у Србији са којима Херцег Нови баштини традиционалне и пријатељске односе.

 

Наредна 2023. ће бити динамична година. На Празнику мимозе поново ће се представити Београд и Нови Сад по први пут. С тим у вези, једна од тема састанка била је и увођење чартер летова из Ниша и Краљева, у периоду одржавања Празника мимозе. Оно што радује је чињеница да је Херцег Нови традиционално летовалиште за бројне српске туристе са забележеним трендом раста, што ће се свакако наставити и наредних година. Иако је сарадња и до сада била веома значајна, она се мора додатно и оснажити.