Printer Friendly Version SASTANAK RUKOVOODSTVA OPŠTINE HERCEG NOVI SA PREDSTAVNICIMA DKP REPUBLIKE SRBIJE U CRNOJ GORI @ 15 November 2022 09:18 AM

U petak 11. novembra 2022. godine u opštini Herceg Novi održan je sastanak rukovodstva lokalne samouprave sa delegacijom Ambasade Republike Srbije u Crnoj Gori predvođenom otpravnicom poslova ministrom savetnikom Jelisavetom Čolanović i konzulom Generalnog konzulata Republike Srbije u Herceg Novom, Mićom Rogovićem. Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, predsednik lokalne Skupštine Ivan Otović, potpredsednik Mirko Mustur i gradski administrator Nenad Đorđević govorili su o aktuelnim prilikama u Herceg Novom, kao i o problemima u funkcionisanju zdravstvenih ustanova Instituta „Dr Simo Milošević“ i Bolnice Meljine, dok je fokus razgovora bio na nastavku saradnje sa brojnim gradovima u Srbiji sa kojima Herceg Novi baštini tradicionalne i prijateljske odnose.

 

Naredna 2023. će biti dinamična godina. Na Prazniku mimoze ponovo će se predstaviti Beograd i Novi Sad po prvi put. S tim u vezi, jedna od tema sastanka bila je i uvođenje čarter letova iz Niša i Kraljeva, u periodu održavanja Praznika mimoze. Ono što raduje je činjenica da je Herceg Novi tradicionalno letovalište za brojne srpske turiste sa zabeleženim trendom rasta, što će se svakako nastaviti i narednih godina. Iako je saradnja i do sada bila veoma značajna, ona se mora dodatno i osnažiti.