Printer Friendly Version САСТАНАК МИНИСТАРА И ДЕЛЕГАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА И ТУРИЗМА ЦРНЕ ГОРЕ И МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊЕ И СПОЉНЕ ТРГОВИНЕ Р. СРБИЈЕ @ 12 September 2023 12:33 PM

На позив Министарства економског развоја и туризма Црне Горе – министра Горана Ђуровића, делегација Министарства унутрашње и спољне трговине Р. Србије коју је предводио министар Томислав Момировић, боравила је у дводневној радној посети Црној Гори, током 11. и 12. септембра 2023. године.

Свечани дочек и пријем делегације Р. Србије уприличен је у вили „Горица“ у Подгорици, где је одржан радни састанак делегација наведених министарстава Црне Горе и Републике Србије. Министри су подвукли значај и исказали потребу јачање добросуседских односа и нераскидивих веза, првенствено у економији двеју држава, с посебним акцентом на улагања у путну инфраструктуру – завршетак радова на изградњи ауто – пута Београд-Бар, као и железничке пруге Београд-Бар, неопходних услова за успешан проток роба и путничког саобраћаја, као и на нужност јачања капацитета луке Бар.

У наставку посете у просторијама Уније послодаваца Црне Горе-УПЦГ, одржан је састанак делегације два министарства са представницима и руководством УНПЦГ, а након тога и радни састанак у Привредној комори Црне Горе. На наведеним састанцима поред тема које се односе на перспективе јачања даљих економских односа, туризма и трговине, потенцирало се на проблемима које привредни субјекти Црне Горе имају у реализацији истих. Као највећи проблем истакнуто је нефункционисање платног промета између две земље, који оптерећују финансије привредних субјеката.

У делегацији Министарства унутрашње и спољне трговине Р. Србије, налазили су се отправница послова Амбасаде Р. Србије у Подгорици гђа Јелисавета Чолановић и конзул жеран Мићо Роговић испред Генералног конзулата Р. Србије у Херцег Новом.