Printer Friendly Version SASTANAK MINISTARA I DELEGACIJA MINISTARSTVA EKONOMSKOG RAZVOJA I TURIZMA CRNE GORE I MINISTARSTVA UNUTRAŠNjE I SPOLjNE TRGOVINE R. SRBIJE @ 12 September 2023 12:40 PM

Na poziv Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore – ministra Gorana Đurovića, delegacija Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine R. Srbije koju je predvodio ministar Tomislav Momirović, boravila je u dvodnevnoj radnoj poseti Crnoj Gori, tokom 11. i 12. septembra 2023. godine.

Svečani doček i prijem delegacije R. Srbije upriličen je u vili „Gorica“ u Podgorici, gde je održan radni sastanak delegacija navedenih ministarstava Crne Gore i Republike Srbije. Ministri su podvukli značaj i iskazali potrebu jačanje dobrosusedskih odnosa i neraskidivih veza, prvenstveno u ekonomiji dveju država, s posebnim akcentom na ulaganja u putnu infrastrukturu – završetak radova na izgradnji auto – puta Beograd-Bar, kao i železničke pruge Beograd-Bar, neophodnih uslova za uspešan protok roba i putničkog saobraćaja, kao i na nužnost jačanja kapaciteta luke Bar.

U nastavku posete u prostorijama Unije poslodavaca Crne Gore-UPCG, održan je sastanak delegacije dva ministarstva sa predstavnicima i rukovodstvom UNPCG, a nakon toga i radni sastanak u Privrednoj komori Crne Gore. Na navedenim sastancima pored tema koje se odnose na perspektive jačanja daljih ekonomskih odnosa, turizma i trgovine, potenciralo se na problemima koje privredni subjekti Crne Gore imaju u realizaciji istih. Kao najveći problem istaknuto je nefunkcionisanje platnog prometa između dve zemlje, koji opterećuju finansije privrednih subjekata.

U delegaciji Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine R. Srbije, nalazili su se otpravnica poslova Ambasade R. Srbije u Podgorici gđa Jelisaveta Čolanović i konzul žeran Mićo Rogović ispred Generalnog konzulata R. Srbije u Herceg Novom.