Printer Friendly Version ДАН СЕЋАЊА НА 25 ГОДИНА ОД ПОЧЕТКА НАТО АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ @ 27 March 2024 12:02 PM

24. марта 2024. године у Херцег Новом је обележено 25 година од почетка противправне НАТО агресије на СР Југославију, која представља преседан угрожавања поредка који је успостављен Повељом УН. Никада не треба да заборавимо да мир, који је и данас у свету на веома крхким основама, зависи од поштовања међународног права.

У преподневним часовима након јутарњих литургија у цркви „Светог Архиђакона Стефана“ у Сушћепану – у организацији црквеног одбора Сушћепан, НВО “Српски соко“ и „Кола српских сестара“ и цркви „Светог Архангела Михаила“ на Белависти, свештенство црквене општине топаљско-херцегновске служило је парастос свим жртвама НАТО агресије на СР Југославију

У вечерњим часовима у дворани „Парк“ херцегновско „Удружење војних пензионера“ и „Друштво српско-руског пријатељства за Херцег Нови и Боку“ обележили су пригодном програмом под називом „Да се не заборави“, 25- годишњицу од почетка НАТО агресије на СР Југославију. Публика у дворaни „Парк“ могла је да погледа документарни филм „Да се не заборави“, посвећен жртвама агресије која је трајала од 24. марта до 10. јуна 1999. године на простору тадашње СР Југославије, а у фоаје дворане приказана је изложба фотографија последица НАТО агресије.